Koupaliště patří mezi největší lákadla pro návštěvníky autokempu Bílina Kyselka

27. červenec 2023

Autokemp Bílina Kyselka v Bílině u Teplic vyhledávají sportovci, rodiny nebo vodáci, kteří splouvají řeku Bílinu, která teče kolem jeho areálu. A která ho také před víc než 20 lety při povodni zaplavila.

„Tady je to normálně plné těch stanů,“ upozorňuje správcová autokempu Blanka Pokorná na travnaté místo mezi chatkami, kde je také ohniště, posezení a stromy. Adnes mimořádně jenom jeden stan.

„Třeba támhle, v desítce, je rodina, kde rodiče chtěli do chatičky, ale děti spí ve stanu. Nabízela jsem jim větší chatičku, ale odmítli ji s tím, že děti chtějí být ve stanu,“ dodává Pokorná.

Autokemp Kyselka v Bílině navštěvují rodiny i sportovní oddíly

Koupaliště Kyselka je hned za plotem kempu.  Jsou tam také různá hřiště a sportoviště.

„Sportovců sem jezdí hodně, jsou to ale spíš skupiny, které jsou objednané i rok dopředu – je to tady totiž i spojené s hřišti. Máme tu atleťák, fotbalové hřiště a tenisové kurty,“ vypočítává Pokorná.

Alena Gondek z Orlové sem s rodinou jezdí už asi 10 let. „Tady v kempu je fajn, že máme hned vedle sebe bazén, který často využíváme. Je tu posezení, je to tu hezké, je tu fajn obsluha, na recepci nám vždy porad, takže jsme tu opravdu spokojeni,“ konstatuje.

Letos přibyla patrová správní budova. Podle ředitelky městské organizace, pod kterou autokemp patří, Olgy Roučková, na ni čekali dlouho: „Po 20 letech jsme se konečně dočkali nového zázemí – máme tu recepci, šatny, jídelnu a do budoucna je zpracovaná koncepce, že by to mělo být protažené – tím pádem by se to tu všechno zvětšilo. Byl by tu pak větší prostor pro karavany i stany.“

V kempu u říčky Bíliny a s výhledem na vrch Bořeň je v současnosti 32 chatek, místo pro zhruba 20 stanů a 20 karavanů, také budova s vybavenou kuchyňkou a ubytovnou v patře.

K dispozici jsou čtyři bezbariérové chatky i speciální toalety a sprchy pro hendikepované návštěvníky.

Spustit audio

Související