Kotlety v mrkvi a řepě

Zní to trochu divně, ale chutná dost dobře a navíc – zeleninu bychom v jídelníčku neměli opomíjet.

Ingredience
  • 4 kotlety bez kosti
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 cibule
  • 3-4 mrkve
  • 1 červená řepa
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup:

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme okraje, aby se nekroutily.
  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, na tomto základu z obou stran opečeme kotlety, podlijeme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme drobně nakrájenou mrkev a řepu, okořeníme kmínem a dodusíme.
  3. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.