Kotlety v mrkvi a řepě
Zní to trochu divně, ale chutná dost dobře a navíc – zeleninu bychom v jídelníčku neměli opomíjet.
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 cibule
- 3-4 mrkve
- 1 červená řepa
- sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme okraje, aby se nekroutily.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, na tomto základu z obou stran opečeme kotlety, podlijeme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme drobně nakrájenou mrkev a řepu, okořeníme kmínem a dodusíme.
- Podáváme s rýží.
Související
-
Kotlety v medovo-hořčičné marinádě
Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka