Kotlety v mrkvi a řepě
Zní to trochu divně, ale chutná dost dobře a navíc – zeleninu bychom v jídelníčku neměli opomíjet.
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 cibule
- 3-4 mrkve
- 1 červená řepa
- sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme okraje, aby se nekroutily.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, na tomto základu z obou stran opečeme kotlety, podlijeme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme drobně nakrájenou mrkev a řepu, okořeníme kmínem a dodusíme.
- Podáváme s rýží.
Související
-
Kotlety v medovo-hořčičné marinádě
Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.