Kotlety na čokoládě

Suroviny: 4 vepřové kotlety, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 100g žampionů, hrst petrželky, 150ml bílého vína, 50g krájených mandlí, 70g čokolády na vaření, 500ml masového vývaru, skořice, olej, sůl a pepř.

Postup: Osolte a opepřete 4 vepřové kotlety, potřete olejem a prudce opékejte po obou stranách. Takto upravené maso odložte na teplé místo. Na sádle nechte zpěnit nakrájené cibuli a stroužky česneku nasekaného na tenké plátky. Přidejte kousek skořice, hrst petrželky a 100g žampionů, dochuťte solí a přibližně 15 minut mírně duste. Poté přilijte sklenku bílého vína a vhoďte 50g krájených mandlí. V jiném kastrolu rozvařte 70g hořké čokolády v 1/2 litru masového vývaru (lze použít masox) a přilijte do chystané omáčky. Vložte opečené kotlety a duste pod pokličkou až změknou.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.