Kotlety na celeru
Suroviny: 750g kotlet, sůl, pepř, trochu oleje, 150g celeru, 5dl vývaru, 50g hladké mouky, lžíce hořčice, 200g smetany.
Postup: Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na horkém tuku po obou stranách rychle opečeme. Kotlety vyjmeme, do výpeku vložíme na kostičky nakrájený celer, trochu orestujeme, zalijeme troškou vývaru, vložíme kotlety a dusíme. Když budou měkké tak je vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme hořčici a dobře provaříme. Na konci varu zalijeme smetanou, omáčku přecedíme na kotlety a prohřejeme.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.