Kosmatice

Využijte čas květu černého bezu – k nasušení i k vaření.

Ingredience
  • květenství černého bezu
  • na těstíčko: 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mléka
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:

  1. Květenství i se stopkou opláchneme, otřepeme.
  2. Umícháme těstíčko z vejce, mléka a mouky, osolíme.
  3. Připravené květy smáčíme v těstíčku a hned klademe do rozehřátého oleje. Dáme vyšší vrstvu oleje.
  4. Když se první strana osmahne do zlatova, odstřihneme stopku, otočíme a dosmažíme i po druhé straně.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, přidáme třeba rajčata na ozdobu. A kdo rád tatarskou omáčku, může doplnit i tu.

Související