Kosmatice
Využijte čas květu černého bezu – k nasušení i k vaření.
Ingredience
- květenství černého bezu
- na těstíčko: 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mléka
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Květenství i se stopkou opláchneme, otřepeme.
- Umícháme těstíčko z vejce, mléka a mouky, osolíme.
- Připravené květy smáčíme v těstíčku a hned klademe do rozehřátého oleje. Dáme vyšší vrstvu oleje.
- Když se první strana osmahne do zlatova, odstřihneme stopku, otočíme a dosmažíme i po druhé straně.
- Podáváme s vařenými bramborami, přidáme třeba rajčata na ozdobu. A kdo rád tatarskou omáčku, může doplnit i tu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.