Kosmatice
Využijte čas květu černého bezu – k nasušení i k vaření.
Ingredience
- květenství černého bezu
- na těstíčko: 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mléka
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Květenství i se stopkou opláchneme, otřepeme.
- Umícháme těstíčko z vejce, mléka a mouky, osolíme.
- Připravené květy smáčíme v těstíčku a hned klademe do rozehřátého oleje. Dáme vyšší vrstvu oleje.
- Když se první strana osmahne do zlatova, odstřihneme stopku, otočíme a dosmažíme i po druhé straně.
- Podáváme s vařenými bramborami, přidáme třeba rajčata na ozdobu. A kdo rád tatarskou omáčku, může doplnit i tu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.