Koleno jedna báseň
Suroviny: Vepřové koleno, česnek, francouzská hořčice, pivo, cibule.
Postup: Smícháme hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Kolínko vykostíme, jemně naklepeme a osolíme. Potřeme vyrobenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka. Připravíme pekáč: dno posypeme hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivem. Na tento základ vložíme roládu. Pečeme asi 90 minut, než je koleno propečené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka