Kolem 150 žáků devátých tříd z Teplicka se na přijímací zkoušky na střední školy připravuje v e-kurzech

25. březen 2024 12:08

V polovině dubna čekají žáky devátých tříd přijímací zkoušky na střední školy. Deváťáci z Teplicka se na ně můžou připravit v online kurzech. Pomoc s češtinou a matematikou jim zdarma nabízí teplická střední škola.

Josef Huf vede odpolední online kurz, věnovaný přípravě na přijímací zkoušky z českého jazyka. „Mám rád interakci, takže my vždy oslovujeme studenty a oni spolupracují. Řešíme úlohy společně. Nejdůležitější je technické zázemí a podklady, aby se všechno zobrazilo tak, jak má,“ přibližuje.

S e-kurzy škola začala před čtyřmi lety, kdy se kvůli pandemii covidu zavedla distanční výuka. Radka Vyskočilová připravuje děti na přijímačky z matematiky.

„Ukazuju jim na vzorových příkladech, jak se to počítá. Pak mám připravené příklady, které píšu pomocí grafického tabletu na tabuli a ty děti počítají. Takže já někoho, kdo se hlásí, vyvolám, a on mi pak říká, co mám psát. Ty ohlasy na ty kurzy jsou – děti mě poznávají na ulici, i jejich rodiče,“ dodává Vyskočilová.

Přípravné kurzy teplické školy jsou zdarma přístupné komukoliv. „Loni jsme měli i takové perličky, že si nás našel třeba kluk z Moravy. Ty kurzy jsou zvlášť výhodné pro žáky z okolních obcí a měst – ušetříme jim tak to dojíždění,“ přibližuje Jana Vachoušková, zástupkyně ředitele školy, která sdružuje střední průmyslovou školu, obchodní akademii a hotelovou školu.

Navíc pro zhruba 150 dětí, které se online přípravky účastní, by společná prezenční příprava asi nebyla možná.

Spustit audio

Související