Knedlíky od A do Z. Tipy a doporučení učitele technologie přípravy pokrmů
6. únor 2023
Mezi české klasiky patří domácí knedlíky. O surovinách, zadělávání těsta, tvarování i vaření knedlíků se bavíme s učitelem technologie přípravy pokrmů Romanem Sejvalem ze Soukromé hotelové školy Bukaschool v Mostě.
Dozvíte se, jak na knedlíky kynuté i bramborové, které se hodí k masitým pokrmům a jaké jsou nejlepší na sladko. Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.