Klobásové koláčky
Pro ty, kterým sladké nic neříká… Suroviny a postup: Nejdřív uděláme těsto z 350 g hladké mouky, 250 g tuku (stačí margarín na pečení) a 2 deci kysané smetany. Těsto necháme přes noc odpočinout, pak vyválíme asi na stéblo silně, vykrájíme kolečka, potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně osolíme a naskládáme na plech. Na kolečka těsta klademe kolečka klobásy, znovu potřeme vajíčkem a zakryjeme menším kolečkem nebo hvězdičkou vykrojenou z těsta, potřeme vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě upečeme. Můžeme využít i listové těsto, pak dáváme pozor, abychom nepotřeli strany těsta, špatně pak lístkuje.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka