Kedlubnový salát se sýrovou omáčkou

Ani tady nemusíte nic vařit a obyčejnou kedlubnu povýšíte na první schůdek ke gastronomickému nebi…

Suroviny:
200 g sýra Niva
2 lžíce vody
3-4 lžíce octa
4 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
1 menší cibule
mletý pepř
event. špetka cukru
3-4 kedlubny

Postup:

1. Nivu nastrouháme do mísy, přidáme olej, vodu, ocet, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, pepř a špetku cukru. Podle chuti je možné i dosolit, ale sýr sám o sobě je slaný dost. Vyšleháme dohladka.

2. Do mísy nahrubo přistrouháme oloupané kedlubny, promícháme a podáváme s kouskem pečiva podle chuti.

Dobrou chuť vám přeje Jana Nováková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.