Kedlubnový salát se sýrovou omáčkou
Ani tady nemusíte nic vařit a obyčejnou kedlubnu povýšíte na první schůdek ke gastronomickému nebi…
Suroviny:
200 g sýra Niva
2 lžíce vody
3-4 lžíce octa
4 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
1 menší cibule
mletý pepř
event. špetka cukru
3-4 kedlubny
Postup:
1. Nivu nastrouháme do mísy, přidáme olej, vodu, ocet, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, pepř a špetku cukru. Podle chuti je možné i dosolit, ale sýr sám o sobě je slaný dost. Vyšleháme dohladka.
2. Do mísy nahrubo přistrouháme oloupané kedlubny, promícháme a podáváme s kouskem pečiva podle chuti.
Dobrou chuť vám přeje Jana Nováková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.