Kávová čokoláda marshmalow

Suroviny: 250 ml mléka, 2 čajové lžičky krystalového cukru, 1 čajovou lžičku instantní kávy, 1 čajovou lžičku instantní horké čokolády, špetka mleté skořice a bonbóny marshmalow.

Postup: Krystalový cukr, instantní kávu a čokoládu a smícháme to v hrnečku nebo ve dvou, podle toho kolik budeme dělat porcí. Dáme vařit mléko (nesmí začít vřít). Když bude mléko horké, odebereme trochu polévkovou lžící a smícháme v hrnku s tím cukrem, kávou a čokoládou aby nám vznikla taková řidší kašička. Zbytek mléka nalijeme do lahve, zavřeme, zabalíme do utěrky a pořádně protřepeme aby se mléko napěnilo. Potom ho pomalu a z výšky nalijeme do připravených hrnků. Vznikne taková krásná nadýchaná pěna. Povrch posypeme trochou mleté skořice. Na dno šálku dáme každému 2-3 bonbóny marshmalow.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.