Kašmírské brambory
Suroviny: 1kg vařených brambor, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, lžička římského kmínu, lžička koriandru, 2 špetky chilli, 2 špetky skořice, 2 špetky kardamonu, 6 lžic sekaných mandlí, 600g pórku, 3dc smetany, strouhaná kůra z jednoho citrónu, 2 lžíce nasekané petrželky.
Postup: Olej a máslo rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání si opražíme kmín, koriandr, chilli, skořici, kardamon a mandle. Přidáme pórek nakrájený na nudličky, mírně ho osolíme a krátce osmahneme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do pórku. Trochu osolíme a krátce opečeme. Potom to přelijeme smetanou, dochutíme strouhanou kůrou, zaklopíme a dusíme 7 minut. Podáváme posypané petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.