Kašmírské brambory

Suroviny: 1kg vařených brambor, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, lžička římského kmínu, lžička koriandru, 2 špetky chilli, 2 špetky skořice, 2 špetky kardamonu, 6 lžic sekaných mandlí, 600g pórku, 3dc smetany, strouhaná kůra z jednoho citrónu, 2 lžíce nasekané petrželky.

Postup: Olej a máslo rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání si opražíme kmín, koriandr, chilli, skořici, kardamon a mandle. Přidáme pórek nakrájený na nudličky, mírně ho osolíme a krátce osmahneme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme je do pórku. Trochu osolíme a krátce opečeme. Potom to přelijeme smetanou, dochutíme strouhanou kůrou, zaklopíme a dusíme 7 minut. Podáváme posypané petrželkou.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.