Kapr na pivu

Páteční půst… Suroviny a postup: Porce kapra (nebo jiné ryby) osolíme, opepříme, obalíme v hl. mouce a po obou stranách opečeme v rozehřátém tuku. Podlijeme pivem – na střední pekáč stačí 1 deci – zakryjeme a troubě dusíme, občas přelijeme výpekem. Měkké maso pak na talíři přelijeme vypečenou šťávou, dáme plátek čerstvého másla, zdobíme strouhaným čerstvým křenem a dílkem citronu.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JAROSLAV VAŠÁK!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.