Kakaová roláda bezlepková

Suroviny: 4 vejce, 8-10 dkg cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 šlehačka (250 ml), máslo na potření pečicího papíru na plechu.

Postup: Máslem potřeme pečicí papír. Rozšleháme 4 žloutky, ze 4 bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme kakao a lehce vmícháme rozšlehané žloutky. Těsto rozetřeme na pomaštěný pečicí papír a ve vyhřáté troubě (150-180 stupňů) upečeme. Upečeno je, když se placka při lehkém doteku nelepí na prst. Šlehačku ručně ušleháme bez cukru a rozetřeme na ještě teplý plát těsta a pomocí papíru stočíme. Necháme vychladnout, pocukrujeme a pochutnáváme si.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!