Kakaová roláda
Jednou za čas si dovolíme i kalorickou bombu.
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g cukru moučky
- 75 g polohrubé mouky a 1 lžíce kakaa
- lžíce oleje nebo kousek másla na potření pečicího papíru
- trochu cukru moučky na poprášení po upečení
- 1 mascarpone (250 g) a půl konzervy Salka
Postup:
- Pečicí papír na plechu lehce potřeme olejem nebo kouskem másla, těsto se pak po upečení lépe odlupuje.
- Vejce s cukrem ušleháme elektrickými metličkami do husté pěny.
- Přišleháme mouku a kakao.
- Těsto nalijeme na připravený pečicí papír na plechu, stěrkou lehce rozetřeme do stejně vysoké vrstvy a dáme do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 8-9 minut.
- Po vytažení z trouby celou plochu jemně poprášíme cukrem moučkou, s papírem stočíme do rolády, položíme švem dolů a necháme vychladnout.
- Na krém ušleháme mascarpone se slazeným kondenzovaným mlékem.
- Po vychladnutí roládu rozmotáme, potřeme krémem až do krajů a znovu stočíme. Opět položíme švem dolů a dáme ještě na chvíli do chladu proležet. Krájíme ostrým nožem.
Související
-
Kakaové řezy s tvarohem a marmeládou
Marmeládu volte pikantní, hezky odrazí sladkost těsta i tvarohu.
-
Řepové řezy kakaové
Řepa cukrovka se u nás už moc nepěstuje, ale třeba máte známé na venkově a k jedné bulvě se dostanete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka