Jogurtová buchta s tvarohem
Obsahuje samé zdravé věci – až na ten cukr, mouku...
Suroviny:
400 g kelímek bílého jogurtu
1,5 kelímku polohrubé mouky
půl až tři čtvrtě kelímku cukru
2 vajíčka
2-3 lžíce oleje
případně trochu mléka
půl kypřicího prášku
1 balíček tvarohu
1 žloutek nebo celé vejce
2 lžíce cukru
tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
1. Vymažeme a vysypeme menší plech nebo ho vyložíme pečicím papírem.
2. Smícháme tvaroh s cukrem a vajíčkem.
3. Promícháme jogurt s cukrem, olejem a vejci, přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem a dobře zamícháme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Je lepší našlehat těsto pomocí elektrických metliček. Vlijeme na připravený plech.
4. Lžičkou rovnoměrně naklademe ochucený tvaroh na těsto a dáme do středně vyhřáté trouby péci. Trvá to 35-50 minut, podle toho, jak vysoká je vrstva těsta. Jednotlivé kousky pak krájíme nejlépe tak, aby na každém byl kousek tvarohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.