Jihočeská sekaná

Suroviny: 500g vařené vepřové plece, 250g uzeného vařeného masa, 250ml mléka, 7 vajec, 7 rohlíků, misku nasekaných kopřiv, jakékoliv bylinky (pažitka, petržel, pampeliška, sedmikráska, čekanka, jetel, jitrocel i libeček), sůl, pepř a máslo na vymazání.

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a nalijeme na rohlíky. Uvařené maso nadrobno pokrájíme, všechny bylinky nasekáme, kopřivy nesmíme zapomenout spařit horkou vodou. Namočené rohlíky osolíme, opepříme, vmícháme maso a bylinky. Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce ho do směsi vmícháme. Zapékací nádobu vymažeme máslem, rovnoměrně rozprostřeme nádivku a v předehřáté troubě to upečeme dozlatova.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.