Játra s medem
Suroviny: 400 g jater - telecích nebo vepřových, 3 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 50 ml červeného vinného octa, 50 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce medu, 3 špetky soli, 3 špetky čerstvě mletého pepře, 1 miska hladké mouky.
Postup: Očištěná játra opepřete a obalte v hladké mouce. Na rozehřátém másle s olejem játra opečte z každé strany přibližně 3-5 minut, podle velikosti plátků. Játra uložte na teplé místo. Na stejnou pánev dejte ocet, víno, sůl, med a vývar. Povařte 10 minut. Játra podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka