Jarní kopřivová roláda
Suroviny: 500 g mladých kopřiv, 1 stroužek česneku, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce škrobové moučky, 4-5 vajec, sůl a máslo na pečicí papír. Na náplň: 1 lžíce oleje, 80 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 vejce.
Postup: Smícháme žloutky, nasekané kopřivy, utřený česnek, mouku, škrob a sůl, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na máslem pomazaný pečicí papír a v troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme. Mezitím nakrájíme cibulku a slaninu, osmahneme na oleji, zalijeme vejci a usmažíme. Touto náplní potřeme upečené těsto, zarolujeme, nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka