Jarní kopřivová roláda
Suroviny: 500 g mladých kopřiv, 1 stroužek česneku, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce škrobové moučky, 4-5 vajec, sůl a máslo na pečicí papír. Na náplň: 1 lžíce oleje, 80 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 vejce.
Postup: Smícháme žloutky, nasekané kopřivy, utřený česnek, mouku, škrob a sůl, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na máslem pomazaný pečicí papír a v troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme. Mezitím nakrájíme cibulku a slaninu, osmahneme na oleji, zalijeme vejci a usmažíme. Touto náplní potřeme upečené těsto, zarolujeme, nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka