Jarní kopřivová roláda

Suroviny: 500 g mladých kopřiv, 1 stroužek česneku, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce škrobové moučky, 4-5 vajec, sůl a máslo na pečicí papír. Na náplň: 1 lžíce oleje, 80 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 vejce.

Postup: Smícháme žloutky, nasekané kopřivy, utřený česnek, mouku, škrob a sůl, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na máslem pomazaný pečicí papír a v troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme. Mezitím nakrájíme cibulku a slaninu, osmahneme na oleji, zalijeme vejci a usmažíme. Touto náplní potřeme upečené těsto, zarolujeme, nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.