Jak bojovat s vráskami?

3. prosinec 2012

Vrásky - nepřítel většiny žen. Ty si totiž s nimi dělají obvykle větší starosti než muži a snaží se s nimi bojovat. Jak by takový boj proti vráskám měl vypadat, aby byl úspěšný?

„Pleť je naší vizitkou a pokud zastáváte názor, že na péči o pleť je brzy, pak jste na omylu...“ upozorňuje odbornice o péči o pleť Romana Krucká.

Důležité je podle ní začít co nejdříve. Ze začátku postačí hydratační denní krém s UV faktorem, později, kolem pětadvaceti let, doplníme péči nočním krémem. Kolem čtyřiceti let, když už jsou vrásky viditelné, by každá žena měla používat kosmetické přípravky, které obsahují látky, podporující tvorbu kolagenu.

„Je lepší používat hloubkovou kosmetiku, ne povrchovou. Pleť tím pádem neztrácí svou pružnost, je elastická a zároveň je rozzářená. Důležité je pleť hydratovat – na vysušené kůži se vrásky vytvářejí rychleji...“ radí Romana Krucká.

Větší pozornost bychom měli věnovat pokožce kolem očí – ta je na vrásky nejnáchylnější. Na tuto oblast bychom měli používat krémy hypoalergenní, bez parfemací a bez alkoholu. „Krém nabodujeme a poté aplikujeme směrem nahoru do strany. Nikdy ne směrem k sobě, vždycky ven!“ dodává Romana Krucká.

Spustit audio