Jáhly se sojou
Co je ještě zdravější než jáhly? Přece jáhly se sojou...
Suroviny: 100 g jahel, 100 g už uvařených sojových bobů, necelý litr vody a kořenová zelenina - 1 mrkev, 1 petržel, čtvrt celeru, můžeme přidat kousek květáku, brokolice, sůl, 2 lžíce oleje nebo kousek čerstvého másla, na ozdobení rajče, paprika, okurka.
Pracovní postup: Kořenovou zeleninu dáme uvařit do osolené vody a pak ji vyndáme. Jáhly prolijeme vroucí vodou, dáme do zeleninového vývaru a uvaříme do měkka, až se vývar vstřebá. Smícháme jáhly a uvařenou soju, trochu omastíme a na talíři ozdobíme rajčetem, paprikou, okurkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.