Jablonec nad Nisou: zraněná žena v havarovaném kamionu

20. prosinec 2012

Tento díl Neznámých hrdinů nás zavede mezi profesionální hasiče z Jablonce nad Nisou. Jedno říjnové ráno je čekal náročný zásah u nehody polského kamionu, při kterém bojovali o život mladé ženy.

Poplach se na jablonecké hasičské zbrojnici rozezněl těsně po příchodu nové směny. Výjezd k havárii, při které havaroval kamion a smetl sebou i osobní auto, mířil pár kilometrů od města.

Kamion, který převážel umělé tkaniny, se téměř převrátil na střechu a osobní auto skončilo na druhé straně silnice. Řidiči nákladního vozidla ani posádce osobáku se nic nestalo, v kabině kamionu ale zůstala zaklíněná mladá žena.

Mladá Polka měla v kabině zaklíněné nohy a jablonecké hasiče čekalo opatrné vyprošťování. Na její záchraně spolupracovali s lékaři ze záchranné služby přibližně hodinu a nakonec se jim jí podařilo zachránit. Do liberecké nemocnice ji pak dopravil vrtulník. Zachráněná žena jabloneckým hasičům po svém zotavení v dopise poděkovala.

Pokud se k člověku s vážnějším zraněním dostanete jako první, vždy volejte záchrannou službu a v případě autonehody i hasiče. Školení dispečeři na tísňové lince vám poradí, jak zraněnému poskytnout první pomoc.

Vaše náměty a připomínky pište na emailovou adresu neznami.hrdinove@sever.rozhlas.cz.

autoři: bach , Jiří Zeman
Spustit audio