Jablečný chlebíček

Ale můžete ho péci v jakékoli formě...

Ingredience
  • 2 vejce
  • půl hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kávová lžička citronového aroma
  • 2-3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • tři čtvrtiny kypřicího prášku
  • 2 středně velká jablka
  • tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Ušleháme vejce s oběma cukry a citronovým aroma.
  2. Přidáme rozpuštěné (ale ne horké) máslo smíchané s medem.
  3. Vešleháme obě mouky s prosátým kypřicím práškem.
  4. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka.
  5. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a při 175 stupních Celsia upečeme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.