Jablečné knedlíky ze syrových brambor
Suroviny: Půl kg brambor, asi čtvrt kg hladké mouky, 1 vejce, sůl, trochu kypřicího prášku, jablka, skořicový cukr a máslo na přelití.
Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, vymačkáme veškerou tekutinu a s vejcem, moukou a troškou soli a prášku zaděláme těsto; mouku bude potřeba postupně přidávat, těsto má tendenci řídnout. Mokrýma rukama odebíráme kousky, do každého vtlačíme kostičku jablka. Všechny knedlíky pak ještě obalíme v mouce a najednou je vhodíme do osolené vroucí vody. Opatrně je zvedneme ode dna a vaříme asi 15 minut. Mezitím zbylá jablka s trochou vody rozvaříme na pyré, podle chuti osladíme. Uvařené knedlíky scedíme, všechny rozkrojíme a na talíři přidáme pyré a poprášíme skořicovým cukrem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka