Italský řízek
Suroviny: Plátky vepřového masa, hodně cibule, sádlo nebo olej, sůl, pepř, hořčice, vejce natvrdo, salám, houby, špek, rajčata, papriky, plátkový sýr a majonéza.
Postup: Pekáč vymažeme sádlem a dáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli, na to plátky naklepaného, osoleného a opepřeného masa. Každý plátek nahoře potřeme hořčicí, dáme na něj na kostičky nakrájený salám, kousky vejce, papriky, rajčete, špeku. Vše naskládáme na každý plátek zvlášť, přikryjeme plátkem sýra, který ještě potřeme majonézou. 10 minut pečeme zprudka na 250 stupňů a potom na 180 stupňů pečeme asi hodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.