Italská fazolačka

Tentokrát zahušťujeme bílým toastovým chlebem.

Ingredience
  • 1 konzerva sekaných rajčat (400 g)
  • 1 konzerva sterilovaných fazolí (400 g)
  • 2 mrkve
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 1 velká lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2-3 plátky bílého toastového chleba
  • 1 kostka zeleninového vývaru nebo ¾ l zeleninového vývaru
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce jemně strouhaného parmazánu nebo sýra Gran Moravia
  • sůl, pepř, kousek chilli papričky, bazalka

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou mrkev a orestujeme.
  2. Přidáme sekaná rajčata a protlak, promícháme, přilijeme vodu a přidáme kostku a lehce přisolíme nebo přilijeme zeleninový vývar, rovnou přidáme rozdrobený toastový chleba, trošku pepře, na malé kousky nakrájený kousek chilli papričky a provaříme, až mrkev změkne a chleba se rozvaří.
  3. V závěru přidáme sterilované fazole a špenát, krátce povaříme a na talíři doplníme parmazánem a bazalkou.

    Mohlo by vás zajímat