Irský hrnec
Pozdrav z ciziny… Suroviny a postup: Asi půl kg brambor, 2 mrkve a 2 cibule nakrájíme na plátky, půl kg vepřového plecka nakrájíme na kostky a 4-5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Na dno dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme (budeme podlévat vývarem, který už také je slaný) a mírně posypeme tymiánem. Na to dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, polovinu česneku, znovu osolíme, přidáme bobkový list a polovinu mrkve. Postup zopakujeme. Vrchní vrstvu bude tvořit třetí třetina osolených brambor s trochou tymiánu. Všechno zalijeme necelým půl litrem vývaru, přiklopíme a mírně pečeme 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ ZAVORALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.