Irský hrnec
Pozdrav z ciziny… Suroviny a postup: Asi půl kg brambor, 2 mrkve a 2 cibule nakrájíme na plátky, půl kg vepřového plecka nakrájíme na kostky a 4-5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Na dno dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme (budeme podlévat vývarem, který už také je slaný) a mírně posypeme tymiánem. Na to dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, polovinu česneku, znovu osolíme, přidáme bobkový list a polovinu mrkve. Postup zopakujeme. Vrchní vrstvu bude tvořit třetí třetina osolených brambor s trochou tymiánu. Všechno zalijeme necelým půl litrem vývaru, přiklopíme a mírně pečeme 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ ZAVORALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka