Irský hrnec

Pozdrav z ciziny… Suroviny a postup: Asi půl kg brambor, 2 mrkve a 2 cibule nakrájíme na plátky, půl kg vepřového plecka nakrájíme na kostky a 4-5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Na dno dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme (budeme podlévat vývarem, který už také je slaný) a mírně posypeme tymiánem. Na to dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, polovinu česneku, znovu osolíme, přidáme bobkový list a polovinu mrkve. Postup zopakujeme. Vrchní vrstvu bude tvořit třetí třetina osolených brambor s trochou tymiánu. Všechno zalijeme necelým půl litrem vývaru, přiklopíme a mírně pečeme 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ ZAVORALOVÁ!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.