I letos mohou lidé obdarovat děti z chudších rodin ve vánoční sbírce nazvané Krabice od bot

5. prosinec 2021

Více než stovka sběrných míst pro ně přijímá dárky až do neděle.

V celé České republice je víc než stovka míst, kam mohou lidé dárky pro ně nosit. Jedním z nich je Komunitní centrum v Povrlech na Ústecku. Jeho pracovníci společně s učiteli v tamní škole vytipovali rodiny, kde chybí peníze a kde je potřeba podat Ježíškovi pomocnou ruku. 

Manažerka Komunitního centra v Povrlech Diana Chudobová spěchá pro dárcovskou nálepku, tu vymění za dárek, který udělá radost nějakému dítěti přímo v obci.

Lucie Obrová přinesla krabici zabalenou do zlatého balicího papíru. „Je tam knížka, panenka, omalovánky, fixy, pastelky,“ popisuje dárkyně.

„Máme doma dítě, a tak si člověk vzpomene na ty, které neměly v životě štěstí,“ říká ke své motivaci paní Lucie.

Pod stromečkem v komunitním centru jsou už desítky krásně zabalených krabic. Teď tady máme kolem třiceti dárků,“ počítá balíčky pod stromečkem manažerka, Lidé jistě ještěkolem dvaceti přinesou.“  

I letos mohou lidé obdarovat děti z chudších rodin ve vánoční sbírce nazvané Krabice od bot

Komunitní centrum sice o víkendu nefunguje, kvůli téhle mimořádné akci ale jeho manažerka ráda do práce přijde. „Jsou to dárky pro děti povrlské a přilehlé vesničky,“ popisuje, komu balíčky přijdou.

Pracovnice komunitního centra vytipovaly společně se školou děti, které pocházejí z chudých rodin. „Co zbyde, dáme do nemocnice na dětské oddělení,“ doplňuje.

Lidé navíc mohou na tohle sběrné místo přinést dárek i pro jejich rodiče, což je méně obvyklé. Sběrných míst je po celé České republice zhruba 135, tak jako do toho povrlského, je možné do nich dárky přinášet ještě do neděle.

I letos mohou lidé obdarovat děti z chudších rodin ve vánoční sbírce nazvané Krabice od bot
Spustit audio

Související