Loni dostali od Ježíškových vnoučat dárek, letos si ho konečně mohou klienti Domova Na Pustaji v Křešicích užít

11. listopad 2021 12:19

Už v pondělí 15. listopadu se rozjede nový ročník charitativního projektu Ježíškova vnoučata. V loňském roce dostali dárek od Ježíškových vnoučat například v Domově Na Pustaji v Křešicích na Litoměřicku. Nové vánoční osvětlení celého domova si tam naplno užijí až letos. Loni to totiž kvůli koronaviru nemohli pořádně oslavit.

„Loni byl koronavirus, tak jsme zatím nesvítili. Teď to budeme rozsvěcet, všechno bude svítit,“ komentuje nově namontované vánoční osvětlení na budově hned u vchodu do domova jeden z jeho klientů, Milan Fengl.

„Nadační fond se nám ozval s projektem – nabídli nám, že bychom mohli nějakou finanční částku využít na vánoční osvětlení. Plánovali jsme si to, vybírali. Řešili jsme to jak se zaměstnanci, tak s klienty – zapojili se všichni,“ vzpomíná vedoucí domova Pavel Křiček.

Vánoční osvětlení budovy a velkého stromu vedle ní není ale jedinou ozdobou domova – pro uživatele je připraveno i další překvapení.

„Máme schovaná další světýlka – pan vedoucí zařídil, abychom je měli i na ten malý stromek. To si někteří klienti přáli a my jim budeme i toto přání plnit,“ prozradila Pavla Válková.

Domov Na Pustaji chystá slavnostní rozsvěcení celého domova na 3. prosince, kdy dárek od Ježíškových vnoučat předvedou klienti i zaměstnanci široké veřejnosti. Vedle zpívání koled mají do domova dorazit i čerti a klienti se mohou těšit i na ohnivou show.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související