Hrubě dobré vepřové
Suroviny: Vepřové kotlety, slanina, med, cibule, česnek, plátky jablek, chleba, sůl, estragon, bazalka, majoránka, chilli, bobkový list, nové koření, saturejka, černé pivo a červené víno.
Postup: Černé pivo a červené víno v poměru 1:1 slijeme do nádoby a přidáme poměrně hodně medu a dobře zamícháme. Do tohoto nálevu potom přidáme koření. Na dno pekáče položíme na plátky nakrájenou slaninu, na ní rozložíme osolené kotlety. Maso přikryjeme plátky jablek, cibulí a rozetřeným česnekem a zalijeme nálevem. Dusíme. Když je maso měkké, slijeme šťávu, propasírujeme ji a dáme vařit. Jakmile se šťáva začne vařit, zahustíme ji nalámaným čerstvým chlebem. Nakonec vložíme zpátky maso se slaninou a můžeme podávat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.