Hrozinková srdíčka

Tvary srdce by na vánočním stole neměly chybět.      

Suroviny:

240 g hladké mouky

80 g moučkového cukru

110 g másla

80 g hrozinek

20 g lískových oříšků

2 žloutky

1 bílek na potření

čokoládová poleva

Mandlová hmota: 100 g mandlí umletých, 120 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžíce rumu nebo 200 g marcipánu

Postup:

  1. Těsto vypracujeme z prosáté mouky, cukru, másla, žloutků a drobně nakrájených rozinek a oříšků. Hotové těsto dáme odpočívat do chladu.
  2. Odpočinuté těsto vyválíme asi na 3 mm, formičkou vykrájíme srdíčka a klademe je na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na plech vyložený pečicím papírem. Upečeme do růžova.
  3. Zatímco pečená srdíčka chladnou, připravíme mandlovou hmotu. Mandle vhodíme do horké vody, necháme chvíli stát, pak sloupneme slupky a mandle umeleme. Hmotu spojíme s cukrem, bílkem a rumem.
  4. Hmotu rozválíme (pokud se příliš lepí, vložíme ji mezi dva igelity) a vykrájíme stejná srdíčka jako z těsta.
  5. Mezi dvě upečená srdíčka vložíme jedno srdíčko z mandlové směsi. Z obou stran je potřeme bílkem nebo je tence potřeme pikantní marmeládou, slepíme a polijeme z jedné strany rozpuštěnou čokoládovou polevou.b

Mohlo by vás zajímat