Hříbková polévka
Nebo omáčka – jak kdo chcete…
Ingredience
- 500 g čerstvých hříbků nebo směsi hub
- 1 cibule
- 250 ml šlehačky
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- brambory
- sůl, kmín
Postup:
- Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do litru osolené vody s kmínem.
- Vedle dáme vařit rovněž do osolené vody s kmínem oloupané a na menší kousky nakrájené brambory. Uvaříme do měkka.
- Když jsou uvařené houby, zahustíme je hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.
- V závěru přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Případně podle chuti ještě dosolíme.
- Na talíři doplníme uvařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.