Hříbková polévka
Nebo omáčka – jak kdo chcete…
Ingredience
- 500 g čerstvých hříbků nebo směsi hub
- 1 cibule
- 250 ml šlehačky
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- brambory
- sůl, kmín
Postup:
- Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do litru osolené vody s kmínem.
- Vedle dáme vařit rovněž do osolené vody s kmínem oloupané a na menší kousky nakrájené brambory. Uvaříme do měkka.
- Když jsou uvařené houby, zahustíme je hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.
- V závěru přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Případně podle chuti ještě dosolíme.
- Na talíři doplníme uvařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.