Hovězí na víně

od Jany Fadrné

Suroviny: 1/2 kg zadního hovězího, 4 lžíce oleje, 1 pórek, 2 mrkve, 2 cibule, 3-4 rajčata, asi půl litru vývaru, sůl, pepř, mletá paprika, trochu mouky a sklenka červeného vína.

Pracovní postup: Maso nakrájíme na menší obdélníčky a na oleji opečeme dozlatova. Pak vložíme nakrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a znovu vše osmahneme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme a přidáme k masu se zeleninou. Zalijeme vývarem a vínem - stačí 2 deci. Podle chuti osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme troškou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve studené vodě a necháme provařit.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Každý uveřejněný recept ohodnotíme pěknou publikací věnovanou právě vaření!

Můžete psát na adresu Český rozhlas, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem (heslo RECEPT) nebo na e-mailovou adresu stanislava.bradlova@ul.cro.cz

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.