Houby v pivním těstíčku

Suroviny: Půl kg houbových hlaviček, sůl, pepř, hladká mouka na těstíčko: 200 g polohrubé mouky, 200 ml piva, 2 vejce, olej na smažení.

Postup: Houbové hlavičky spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Pak osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pak smočíme v těstíčku z polohrubé mouky, piva a rozkvedlaných vajec. Smažíme v rozehřátém oleji do zlatova.

Dobrou chuť vám přeje Radka Sluková a Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.