Hlavní tah z Mostu na Plzeň uzavře oprava silnice u Pšova na Lounsku

19. srpen 2018

Řidiči musí na hlavním tahu mezi Mostem a Plzní počítat s omezením. Komplikace kvůli stavbám jsou také mezi Mostem a Chomutovem.

V pondělí 20. srpna totiž začne platit oficiální povolení na opravu komunikace první třídy č. 27 mezi obcemi Pšov a Letov na Lounsku.

Silnice bude po dobu oprav pro veškerou dopravu uzavřena. Objízdná trasa povede přes Očihov a Podbořany nebo přes Blšany a Podbořany. Řidiči tak najedou zhruba 3,5 kilometru navíc. Práce jsou oficiálně povolené do 20 října a podle registru smluv vyjdou na víc než 13 milionů korun.

Ještě zhruba tři měsíce musí řidiči počítat s komplikacemi také při cestě z Chomutova do Mostu. Dělníci tam totiž opravují část silnice první třídy číslo 13 ve směru na Most. Práce tam podle registru smluv vyjdou na víc než 63 milionů korun.

Na hlavní podkrušnohorské spojnici nejde o jediné omezení. Dělníci stále pokračují v dostavbě koridoru mezi Mostem a Choomutovem u Třebušin na Mostecku. Práce mají skončit příští rok. Během letošního září pak chtějí silničáři zahájit práce na silnici první třídy č. 13 mezi Přestanovem na Ústecku a Srbicemi na Teplicku. Ty vyjdou na víc než 11 milionů korun.

Spustit audio

Související