Na letním olympijském festivalu u jezera Most se představí přes 50 sportovních svazů. Na programu jsou ale i koncerty

26. duben 2024 09:07

Český olympijský výbor v Mostě blíže představil podobu Olympijského festivalu 2024, který se uskuteční od 25. července u tamního jezera. Festival nabídne sportovní vyžití na suchu i na vodě, ubytování ve stanovém městečku, autogramiády sportovců a koncerty i dětské příměstské tábory.

Podle Českého olympijského výboru bude možné prožít festival hlavně aktivním pohybem. Své sporty představí u jezera Most 52 sportovních svazů. Lidé si budou moci všechny sporty vyzkoušet – připravená budou i různá sportoviště.

„Bude tam multifunkční hřiště, stan s úpolovými a dalšími sporty, jako je šerm a tak dále. V outdooru bude plno sportovišť – lidé budou opravdu moci tu olympiádu strávit velmi aktivně a všechny ty olympijské i neolympijské sporty si i vyzkoušet,“ přibližuje projektová manažerka Českého olympijského výboru Naďa Černá.

O olympijský festival u jezera Most je už teď velký zájem

Samozřejmostí jsou fan zóny, přenosy přímo z olympiády v Paříži, návštěvy sportovců, olympioniků, lidé se ale mohou těšit i na koncerty. Zcela vyprodané jsou i dětské příměstské olympijské tábory u jezera Most.

Konkrétní podobu jednotlivých sportovišť a atrakcí Český olympijský výbor zatím jen naznačil – vše se ale ještě ladí. Například na hladině bude možné si vyzkoušet jachting a další vodní sporty.

„Hlavní část festivalu bude na louce za tou komunikací – bude tam většina sportovišť i fan zóna i gastro zóna. Bude tm i stanové městečko, které bude kousek dál, aby tam byl klid pro návštěvníky,“ dodala Naďa Černá.

Olympijský festival u jezera Most otevře své brány v předvečer zahájení olympiády v Paříži, tedy 25. července. Přímý přenos ze zahájení festivalu přinese v přímém přenosu Česká televize, což je v historii konání olympijských festivalů v Česku poprvé.

Během olympijského festivalu se návštěvníci setkají i s Českým rozhlasem Sever – budeme odtud totiž vysílat.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související