Heršun a Toustový štrúdl

Suroviny: Bílý toustový chléb, kečup, pomazánkové máslo, šunka, hermelín, nadrobno nakrájená cibulka a anglická slanina.

Postup: Chleba namažeme pomazánkovým máslem, přikryjeme šunkou, pár kapek kečupu, plátek hermelínu a nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou. Přiklopíme druhým plátkem chleba a zapečeme v toustovači.

Toustový štrúdl
Suroviny: Balení světlého toustového chleba, 6 jablek, cukr, skořice, rozinky namočené v rumu a mleté vlašské ořechy.
Postup: Toustové chleby pomažeme změklým máslem, posypeme je nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy. Přiklopíme druhým plátkem chleba a dáme zapéct do toustovače.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.