Hermelínové opečenky
Zázrak zdravé výživy to nejspíš není, ale občas můžeme hřešit.
Suroviny:
3 hermelíny
150-200 g měkkého salámu
4 vejce
pepř
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
1. Umeleme na masovém mlýnku hermelíny a salám, podle chuti opepříme a promícháme s vejci.
2. Z hmoty vytvarujeme placičky, obalíme je ve strouhance a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách. Abychom dohnali aspoň něco ze zdravé výživy, dopřejeme si bohatou zeleninovou oblohu, jako přílohu volíme brambory nebo bramborovou kaši.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.