Herci z Divadla Krabice si připravili pro své fanoušky vánoční překvapení

17. listopad 2020

Divadlo Krabice Teplice si říká „dvoumužné divadlo“, což znamená, že hrají jen ve dvou. Před rokem divadlo upustilo od varianty muž a žena – prostě spolu hrají dva chlapi.

Zdeněk Rusín a Petr Jílek za normálních okolností vyjíždějí každodenně dělat radost malým divákům do školek, školních družin či na městské slavnosti a jiné velké akce, kde často potěší i velké diváky. Není nad to, když se baví celá rodina. A protože jejich pohádky jsou především o akci a interakci, hravá živelnost je na scéně hned od začátku představení.

Pravdou ale je, že to se děje za normálních okolností. Teď je doba podivná, hrát živě se nesmí, tak se pustili do nahrávání CD Písničky z Krabice.

Jsou to písničky a povídání z jejich autorských pohádek. První CD, které bylo vydáno cca před třemi roky, se těšilo značné popularitě. To je velká výzva a herci věří, že to druhé bude ještě lepší.

Sami umí hrát na několik nástrojů, které využívají i ve svých představeních. Na natáčení ale požádali o pomoc skvělé muzikanty z řad svých kamarádů.

Díky jejich vstřícnosti zazní v písních i violoncello, flétna, hoboj, tahací harmonika, trubka, bicí, baskytara, klavír, varhany a dokonce koncertní pila. To také napovídá, že některé písničky jsou trochu strašidelné a některé divoce veselé. Tak, jak to má být v každé pohádce.

V současné době se dohrávají poslední party a vše půjde do finále tak, aby se CD stihlo vyrobit do Vánoc.

Díky sbírce na portálu Hithit, kde spousta přispěvatelů využila možnosti si CD předplatit i ve více kusech, to vypadá, že pomalu čtvrtina prvního nákladu je již vyprodána. To Divadlo Krabice Teplice velmi těší a samozřejmě motivuje i zavazuje k tomu, aby se i posledním úpravám věnovali absolutně do detailu.

Více si poslechněte z rozhovoru Evy Bucharové s herci Divadla Krabice Teplice.

Spustit audio