Házenkář Motl zase řádil a Lovci jsou v čele tabulky

11. únor 2017

Nejlepší kanonýr extraligy házenkářů Jiří Motl přes zimní přestávku střeleckou formu neztratil. Minulý týden zničil Litovel dvanácti góly a gólově řádil také v magnetu 17. kola. V něm proti Dukle Praha skóroval jedenáctkrát a výraznou měrou se podílel na vítězství lovosických Lovců, kteří se vyšvihli do čela tabulky.

"Vypadá to tak," culil se. "Mohl jsem dát i víc branek. Zápas byl pro mě těžký, protože ráno jsem byl ve škole a nemohl jsem si odpočinout," prozradil Motl, který studuje trenérskou licenci a chyběl mu spánek. "Většinou, když hrajeme o víkendu a hlavně doma, tak mám oběd a pak většinou odpočinek," smál se.

Dramatický duel se vyvíjel pro Lovce, v prvním poločase už vedli o šest gólů. V závěru ale naopak prohrávali 28:30. "Nejtěžší zápas z těch tří, co jsme s nimi hráli v tomto ročníku. Bylo to vyrovnané, i když v prvním poločase, kdy jsme vedli 17:11, jsme mohli navýšit náskok a zápas dohrát v klidu. Ale v závěru to bylo 5:0 pro nás, zaplaťpánbůh," oddechl si lovosický kanonýr.

Lovosice se vyšvihly minimálně do neděle do čela tabulky. "Komu by se tam nelíbilo? V tom případě si to příští kolo se Zubřím rozdáme o první místo. Kdybysme tam bodovali, můžeme si zajistit první trojku do konce," naznačil Motl plány.

autor: dak
Spustit audio