Halászlé – maďarská rybí polévka

Suroviny: 1 kg kapřího masa, 100 g cibule, sladká mletá paprika, sůl, 1-2 feferonky. Jiné variace – směs drobných ryb.

Postup: Kapra upravíme na porce, na dno hrnce dáme nakrájenou cibuli, na ni pak porce kapra, poprášíme paprikou a osolíme, zakryjeme znovu cibulí, znovu poprášíme paprikou, zalijeme vodou, přihodíme feferonky a zvolna asi 45 minut vaříme, pak vývar scedíme, na talíř dáme porci kapra zalijeme přecezeným vývarem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.