Grilované kotlety
Kořeníme podle chuti – směs grilovací koření, barbecue nebo gyros.
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti
- kořenící směs podle vlastní chuti (grilovací, barbecue, gyros)
- olej
Postup:
- V oleji rozmícháme koření, kotlety lehce naklepeme, naskládáme do misky a prokapáváme olejovou marinádou. Necháme v chladu přes noc proležet.
- Rozehřejeme gril, naskládáme na něj kotlety a opékáme po obou stranách vždy asi 4 minuty. Chvilku necháme odležet. Podáváme s opečenými bramborami.
Související
-
Grilovaná pražma
Pražma je mořská ryba s výtečným masem, kterou můžete péct, dusit, smažit a taky grilovat – sezóna tomu ještě přeje.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka