Grilované kotlety
Kořeníme podle chuti – směs grilovací koření, barbecue nebo gyros.
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti
- kořenící směs podle vlastní chuti (grilovací, barbecue, gyros)
- olej
Postup:
- V oleji rozmícháme koření, kotlety lehce naklepeme, naskládáme do misky a prokapáváme olejovou marinádou. Necháme v chladu přes noc proležet.
- Rozehřejeme gril, naskládáme na něj kotlety a opékáme po obou stranách vždy asi 4 minuty. Chvilku necháme odležet. Podáváme s opečenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.