Grilovaná krkovice

Grilovací sezóna je na startu a krkovice patří ke klasikám.

Ingredience
  • 4 pěkné plátky krkovice bez kosti
  • marináda podle chuti – buď koupená směs, nebo domácí
  • medová marináda: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu a 1,5 lžíce citronové šťávy, podle chuti sůl a pepř – mělo by stačit na 4 porce
  • pivní marináda: 2 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, sůl, trochu pepře nebo grilovacího koření

Postup:

  1. Umícháme marinádu, vetřeme ji do plátků masa, zbytkem zalijeme, zakryjeme fólií a dáme do chladu aspoň na 5 hodin proležet.
  2. Grilujeme po obou stranách, podáváme s hořčicí, kečupem nebo dipem z kysané smetany, strouhané nivy a křenu... Se sterilovanými okurkami, se směsí čerstvé nebo také grilované zeleniny a chlebem, který také můžeme krátce opéci.

Související