Grilovaná krkovice
Grilovací sezóna je na startu a krkovice patří ke klasikám.
Ingredience
- 4 pěkné plátky krkovice bez kosti
- marináda podle chuti – buď koupená směs, nebo domácí
- medová marináda: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu a 1,5 lžíce citronové šťávy, podle chuti sůl a pepř – mělo by stačit na 4 porce
- pivní marináda: 2 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, sůl, trochu pepře nebo grilovacího koření
Postup:
- Umícháme marinádu, vetřeme ji do plátků masa, zbytkem zalijeme, zakryjeme fólií a dáme do chladu aspoň na 5 hodin proležet.
- Grilujeme po obou stranách, podáváme s hořčicí, kečupem nebo dipem z kysané smetany, strouhané nivy a křenu... Se sterilovanými okurkami, se směsí čerstvé nebo také grilované zeleniny a chlebem, který také můžeme krátce opéci.
Související
-
Jak si pochutnat a ne se otrávit? Tipy na zdravé grilování
Kolikrát už jste letos grilovali? A kolikrát se na to ještě chystáte? Napadají vás u grilování myšlenky na vznikající karcinogeny a na další nebezpečí, která s ním ...
-
Grilovaná pražma
Pražma je mořská ryba s výtečným masem, kterou můžete péct, dusit, smažit a taky grilovat – sezóna tomu ještě přeje.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.