Gothaj ču žou

Suroviny: 400g gothajského salámu v celku, 1 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej, šálek vývaru, 100g hlávkového zelí, 100g špenátu, 2 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky glutasolu, 3 lžíce sádla, 1/2 lžičky chilli papriček a drcený pepř.

Postup: Gothaj nakrájíme na kostičky, smícháme s vejcem, škrobem a osolíme. Necháme 20 minut odležet. Na oleji salám opečeme a vyndáme. Rozpálíme sádlo, vložíme do něj krájené zelí, lístečky špenátu, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Přidáme gothaj, ochutíme glutasolem a sojovou omáčkou. V pánvičce opečeme chilli papričky a pepř a touto směsí vše zalijeme. Podáváme s rýží.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!