Frittata
Suroviny: 2 lžíce olivového oleje, 40 dkg vařených brambor nakrájených na plátky, 4 vejce, 4 jarní cibulky nasekané na kolečka, 1 svazek kopru, sůl, pepř, 3 dkg nastrouhaného čedaru
Postup: V menší pánvičce rozpálíme olej, přidáme brambory a dozlatova opečeme. V míse lehce našleháme vejce, přidáme cibulku a nasekaný kopr, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme opečené brambory, rychle vše promícháme, snížíme teplotu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Když vajíčka začnou tuhnout za cca 8 minut, pak pánvičku vložíme do trouby a necháme Frittatu zezlátnout. Můžeme přidat i trochu anglické slaniny.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.