"Frapes"
Jestli je vám u pečení cukroví horko...
Suroviny a pracovní postup: Tuto studenou kávu připravují Řekové v shakeru, pokud ho nemáte, využijte obyčejnou uzavřenou sklenici od přesnídávky. Nalijeme do ní asi 1,6 dl vody, přidáme rozpustnou kávu podle zvyku, cukr rovněž podle našich zvyklostí. Skleničku uzavřeme a důkladně protřepeme, až vznikne pěna. Skleničku otevřeme, dolijeme ještě trochu vody, ještě trochu protřepeme a je hotovo. Tuto kávu pijeme slámkou a v horkém létě je to velmi osvěžující nápoj.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU PAVEL PUDIL!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.