Fitcentra a posilovny se opět otevírají. Lidé v nich ale musí dodržovat hygienická opatření

17. květen 2021 12:53

Poprvé v tomto roce mohla otevřít fitcentra a posilovny. V rámci rozvolnění proti epidemiologických opatření to schválila vláda. Lidé ale musí při cvičení dodržovat hygienická opatření. Řada tělocvičen proto 17. května ani neotevřela.

Provozovatelka jednoho z mosteckých fitcenter Irena Dundrová má samozřejmě radost z toho, že může otevřít, zároveň se ale bojí, jestli si lidé cestu do fitness centra najdou. „Netuším, jak budou zákazníci reagovat na ta omezení, která se musejí dodržovat,“ krčí rameny.

Do posilovny? Bez převlékání a sprch

Mezi podmínky patří například cvičení v respirátoru, což může být pro řadu lidí problematické. Omezující jsou i další podmínky.

„Při příchodu se musí zákazník prokázat testem – antigenním, PCR, nebo dokončeným očkováním. Šatny mohou zákazníci používat pouze k uložení svých věcí, nemohou se využívat na převlékání. Používat se nesmějí ani sprchy,“ přibližuje Dundrová.

Nájemné muselo fitness centrum během zákazu činnosti standardně platit. Podle provozovatele Lukáše Dundra tak musela rodina sáhnout do úspor.

„Nájem nám nebyl odpuštěn, hradili jsme ho tak nějak z dotací, které ale chodily strašně pomalu, takže jsme spoustu věcí hradili sami z vlastních finančních rezerv,“ shrnuje.

Kvůli omezením mnohá fitness centra na Mostecku neotevřela – mimo záznam mi jejich provozovatelé potvrdili, že si počkají, až budou moci fungovat bez omezení.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související