Finanční úřady v Bílině a v Podbořanech omezily úřední hodiny jen na pondělí a středy

25. květen 2016

Jen v pondělí a ve středu si lidé z Bíliny na Teplicku a z Podbořan na Lounsku vyřídí své záležitosti na tamních pobočkách finančních úřadů. Ministerstvo financí tam omezilo úřední hodiny od tohoto týdne. Složitější záležitosti si lidé musejí vyřídit buď v Teplicích nebo v Žatci.

Budova finančního úřadu v Bílině zeje prázdnotou. Místo tří pater teď najdete dva úředníky jen v jedné místnosti. Jen v pondělí tam přitom přišlo kolem 70 lidí.

„Nezařídíte si tu nějaké delší protokolované jednání a činnosti, týkající se analogové části spisů ‒ to znamená všechno, co je v papírové podobě a drží to správce daně. To už byste museli na územní pracoviště Teplice,“ vysvětluje mluvčí krajského finančního úřadu Radim Vlačiha.

Právě v Teplicích jsou totiž spisy všech zhruba 8 500 poplatníků z Bílinska. „Vůbec jsem to nezaregistrovala. Bylo by to ale lepší mít otevřeno častěji,“ byla změnou překvapená Zdena Klocová z Bíliny. Asi největší nápor zdejší pobočka zažije při podávání přiznání daně z příjmu.

Finanční úřad Bílina

„Počítáme s tím, že v exponovaném období navýšíme počet pracovníků a budeme uvažovat i o rozšíření úředních hodin,“ říká Vlačiha.

Ministerstvo financí chtělo původně pracoviště v Bílině zrušit ‒ na nátlak radnice ale ustoupilo a zanechalo alespoň omezený provoz. V omezeném režimu funguje od tohoto týdne taky pobočka finančního úřadu v Podbořanech na Lounsku a v Železném Brodě na Jablonecku.

autor: hau
Spustit audio