Filé se sardelkou

Stejnou úpravu můžeme použít i pro sladkovodní ryby.

Suroviny:

4 porce filé

4 sardelky

50 g slaniny

sklenka červeného vína

2-3 lžíce másla

sůl

Postup:

  1. Porce jen mírně osolíme a na pekáčku proložíme sardelkami a plátky slaniny.
  2. Na povrch dáme kousky másla a v mírně předehřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme výpekem.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží, zkuste i těstoviny.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.