Filé se sardelkou
Stejnou úpravu můžeme použít i pro sladkovodní ryby.
Suroviny:
4 porce filé
4 sardelky
50 g slaniny
sklenka červeného vína
2-3 lžíce másla
sůl
Postup:
- Porce jen mírně osolíme a na pekáčku proložíme sardelkami a plátky slaniny.
- Na povrch dáme kousky másla a v mírně předehřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme výpekem.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží, zkuste i těstoviny.
Související
-
Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
-
Ryba podle námořníka
Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.