Fazolky na smetaně

Můžete je připravit i z mražených, ale není nad čerstvou surovinu.

Ingredience
  • miska fazolkových lusků
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml tučné smetany

Postup:

  1. Lusky nakrájíme na kratší kousky a dáme je vařit do osolené vody.
  2. Když fazolky změknou, zahustíme vodu hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, provaříme a nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít var. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

  • Fazolky se slaninou

    Vitamín A, vápník, hořčík a minimum kalorií – to jsou fazolkové lusky.

  • Fazolky na rajčatech

    Fazolové lusky lze připravit mnoha způsoby a ten s rajčaty jim opravdu sluší.

  • Batáty s fazolkami

    Nebojte se nových chutí, možná, že vás batáty příjemně překvapí a navíc obsahují spoustu našemu tělu užitečných látek.         

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.